ΠΡΟΪΟΝΤΑ

-A +A
Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της ελληνικής αγοράς για το τσιμέντο, το σκυρόδεμα και τα αδρανή υλικά που προσφέρουμε.
Οι πελάτες μας βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Αυτός είναι και ο λόγος που προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις τόσο στη βιομηχανία των κατασκευών όσο και στο ευρύ κοινό που διασφαλίζουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ασφάλεια, ποιότητα και άνεση.
 

ΣΑΚΕΥΜΕΝΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Ανακαλύψτε τη σειρά σακευμένων προϊόντων «ΗΡΑΚΛΗΣ» και βρείτε υλικά που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις των κατασκευών για αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής.
 
 
BASIS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ
Το σακευμένο τσιμέντο BASIS™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ είναι ένα Σύνθετο Πόρτλαντ τσιμέντο ιπτάμενης τέφρας - ποζολάνης - ασβεστόλιθου ειδικά σχεδιασμένο για έργα πολιτικού μηχανικού, οικοδομικά έργα, έτοιμο σκυρόδεμα και προϊόντα σκυροδέματος. Το τσιμέντο BASIS™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ διατίθεται σε σάκους των 40 και 20 κιλών καθώς και σε Big Bags. Σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN 197-1, είναι τύπου CEM II / B-M (P-W-L) 42,5 N και κατηγορίας αντοχής 42,5 Ν.
 
HERACLES™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ
Το σακευμένο τσιμέντο HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ (σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN 197-1) είναι τύπου CEM II / B-M (W-L) κατηγορίας αντοχής 32,5 R – ταχεία ανάπτυξη αντοχών.  Eίναι ένα τσιμέντο υψηλών πρώιμων αντοχών κατάλληλο για όλες τις οικοδομικές εφαρμογές (έργα πολιτικού μηχανικού, οικοδομικά έργα, έτοιμο σκυρόδεμα και προϊόντα σκυροδέματος, σοβάτισμα, παραθαλάσσιο σκυρόδεμα). 
 
Χάρη στη νέα σύνθεσή του, το HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ παρουσιάζει πλέον βελτιωμένη περιβαλλοντική επίδοση και φέρει την «πράσινη» σήμανση ECO της Holcim. H ειδική σήμανση διακρίνει προϊόντα και λύσεις που χαρακτηρίζονται από το χαμηλό ανθρακικό τους αποτύπωμα σε σύγκριση με παραδοσιακά προϊόντα τσιμέντου υψηλής περιεκτικότητας σε κλίνκερ. Συγκεκριμένα, το HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ εξασφαλίζει 30% μείωση εκπομπών CO2, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην επιτάχυνση της μετάβασης σε πιο αειφόρες κατασκευές.  
 
Διατίθεται σε σάκους των 50, 40, 25 και 20 κιλών (αποκλειστικά για την αγορά της Κρήτης) καθώς και σε Big Bags (μεγάσακους). Παράλληλα, το 25κιλο σακευμένο τσιμέντο HERACLES ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ κυκλοφορεί σε συσκευασία με εύκολο άνοιγμα για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και σε κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής. 
 
 
HERACLES™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
Το HERACLES™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ είναι τσιμέντο υψηλής λευκότητας και εργασιμότητας, ειδικό για παρασκευή διακοσμητικών στοιχείων, λευκού σοβά και την αποκατάσταση παλαιών κτιρίων και μνημείων. Ιδανικό για εφαρμογή σοβά (τελευταία στρώση) καθώς και για όλες τις εφαρμογές σκυροδέματος, που απαιτείται λευκό χρώμα. Το HERACLES™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ διατίθεται σε σάκους των 25 κιλών. Το HERACLES™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ (CEM I 52,5 R) καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ EN 197-1
 
Δείτε εδώ το έντυπο των σακευμένων προϊόντων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.
 

ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΧΥΔΗΝ

Είναι η βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή σκυροδέματος και κονιαμάτων. Στη μορφή αυτή είναι διαθέσιμα όλα τα προϊόντα του Ομίλου μας που υπάρχουν και σε σακευμένη μορφή: BASIS™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟHERACLES™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟHERACLES™ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.
 

ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

Με ισχυρά εφόδια την μακρόχρονη εμπειρία στον κλάδο του σκυροδέματος, καθώς και την τεχνογνωσία της Holcim, η Lafarge έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστος συνεργάτης που θέτει την καινοτομία, την ποιότητα και την αισθητική στο επίκεντρο. Η Lafarge, θυγατρική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, παράγει το σύνολο των κατηγοριών σκυροδέματος που προδιαγράφονται στο Νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΚΤΣ 2016). Ειδικότερα, προσφέρει διαφοροποιημένα προϊόντα και έξυπνες λύσεις που ικανοποιούν κάθε σύγχρονη κατασκευαστική ανάγκη. 
 
 

ΕΙΔΙΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ

Τα Ειδικά Σκυροδέματα της Lafarge επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα στην Αρχιτεκτονική και το Design και οδηγούν τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο δημιουργώντας το απροσδόκητο
Αποτελούν προηγμένες λύσεις που προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες στο δημιουργό και μοναδικό τελικό αποτέλεσμα σε υφή, όψη και αισθητική. Με έμπνευση από τη φύση, συνδυάζουν αρμονικά τη σύγχρονη τεχνολογία με τα στοιχεία της φύσης: την πέτρα, την άμμο, τα ορυκτά. Χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα στο χρόνο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, λειτουργικότητα και ευελιξία σε εφαρμογές και έργα κάθε είδους και μεγέθους.
Τα Ειδικά Σκυροδέματα της Lafarge περιλαμβάνουν: το υδατοπερατό σκυρόδεμα νέας γενιάς Hydromedia που συνιστά ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση του βρόχινου νερού, το ιδιαίτερα ρευστό, αυτοσυμπυκνούμενο και αυτοεπιπεδούμενο σκυρόδεμα Agilia για κατασκευές πολύπλοκης μορφής, την αρχιτεκτονική/διακοσμητική σειρά σκυροδεμάτων Artevia για απόλυτη ελευθερία στο σχεδιασμό και μοναδική αρχιτεκτονική ταυτότητα, καθώς και τη σειρά έτοιμων σκυροδεμάτων Ultra για όλα τα στάδια της οικοδομής.
Με την υπηρεσία “Placing & Finishing” η Lafarge αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη κατασκευή δαπέδων με επιφάνεια από σκυρόδεμα, μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων εφαρμοστών. Η εξειδίκευση και η τεχνογνωσία τόσο των στελεχών όσο και των συνεργατών εγγυώνται το τελικό αποτέλεσμα.
 
Ξεφυλλίστε το έντυπο των Ειδικών Σκυροδεμάτων της Lafarge

 

 

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

LYSIS
 
Με σταθερό προσανατολισμό στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει το νέο, καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν LYSIS. Πρόκειται για τσιμέντο τοιχοποιίας ειδικά σχεδιασμένο για χτίσιμο και σοβάτισμα, χωρίς τη χρήση ασβέστη.
 
Αποτελεί «πράσινη» λύση με βελτιωμένη απόδοση αειφορίας τόσο κατά τη διαδικασία παραγωγής όσο και κατά την εφαρμογή. Χάρη στην καινοτόμο σύνθεσή του, το LYSIS έχει το χαμηλότερο ανθρακικό (CO2) αποτύπωμα στην ελληνική αγορά μεταξύ αντίστοιχων συνθέσεων και φέρει την «πράσινη» σήμανση ECO της Holcim, η οποία διακρίνει προϊόντα και λύσεις που χαρακτηρίζονται από το χαμηλό ανθρακικό τους αποτύπωμα σε σύγκριση με παραδοσιακά προϊόντα τσιμέντου υψηλής περιεκτικότητας σε κλίνκερ.
 
 Η προηγμένη τεχνολογία του LYSIS που καθιστά μη απαραίτητη την προθήκη ασβέστη στο μείγμα, διασφαλίζει την υγεία και ασφάλεια του τεχνίτη κατά τη διαδικασία ανάμειξης των υλικών. Επιπλέον προσφέρει ευκολία, απλούστευση των εργασιών και εξοικονόμηση χώρου στο εργοτάξιο. Παράλληλα, η σύνθεσή του εξασφαλίζει τη σταθερά υψηλή ποιότητα, την κορυφαία εργασιμότητα και το άρτιο αισθητικά τελικό αποτέλεσμα.

 

Το LYSIS διατίθεται σε σάκους των 40 κιλών και καλύπτει ανάγκες για:
 
• Σοβά (για όλες τις στρώσεις – εφαρμογές)
• Λάσπη κτισίματος (για τούβλο, τσιμεντόλιθο κλπ.)
• Γέμισμα δαπέδων, ρήσεις ταρατσών κλπ. (σε συνδυασμό με θραυστά, συλλεκτά ή ελαφροβαρή αδρανή)
 
Δείτε εδώ το έντυπο του LYSIS
 
 
 
ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ - MASTER BLOCK
 
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αλλάζει τον τρόπο που χτίζουμε με το πορομπετόν νέας γενιάς, MASTER BLOCK. Πρόκειται για δομικό προϊόν υψηλής τεχνολογίας με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ασύγκριτο σε ευκολία, οικονομία και εφαρμογές.
 
Το MASTER BLOCK του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ παράγεται από τσιμέντο υψηλών αντοχών, χαλαζιακή άμμο και νερό. Έχει πορώδη υφή και άριστη κατανομή κυψελών. Με ακριβείς διαστάσεις, κόβεται και επεξεργάζεται εύκολα προσφέροντας άρτιο αποτέλεσμα σε κάθε εφαρμογή. Είναι ελαφρύ και παράλληλα ανθεκτικό.  
 
Έτσι, το χτίσιμο γίνεται πιο εύκολο, γρήγορο, «καθαρό» και ποιοτικό.
 
 •  Με λιγότερα υλικά
 •  Πιο λεπτό σοβά
 •  Πιο ελαφρύ φορτίο
 •  Για καθαρό εργοτάξιο
 •  Με λιγότερο κόπο
 
«Master» σε κάθε σύγκριση, αποτελεί ιδανική λύση για εσωτερική ή εξωτερική τοιχοποιία (είτε ως φέρουσα είτε ως πληρωτική) καθώς και για κάθε τύπου κατασκευή:
 
 •  Κατοικίες
 •  Εμπορικά κτίρια
 •  Βιομηχανικά κτίρια
 
Για την καλύτερη εφαρμογή του πορομπετόν MASTER BLOCK συνίσταται η κατασκευή με τη νέα λευκή κόλλα πορομπετόν MASTER BLOCK. Πρόκειται για συμπληρωματικό προϊόν που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και αισθητική στην τελική κατασκευή.
 
Δείτε εδώ το έντυπο του MASTER BLOCK  
 
 
 
MASTER FLOOR
 
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εμπλουτίζει την οικογένεια λύσεων MASTER σχεδιάζοντας ένα ακόμη καινοτόμο προϊόν με ποιοτικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό σε ποιότητα, ευκολία, οικονομία και περιβαλλοντική απόδοση, το «Φυσικά Δυνατό» MASTER FLOOR. Πρόκειται για φυσική, ελαφροβαρή σύνθεση που αξιοποιεί τις μοναδικές φυσικές ιδιότητες της ελαφρόπετρας και σε κατάλληλα μείγματα αποδίδει ιδανικό ελαφροσκυρόδεμα πληρώσεων.
 
Το MASTER FLOOR έχει ως βάση την ελαφρόπετρα ΛΑΒΑ, έναν απόλυτα φυσικό πόρο, που καθιστά το προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής των κατασκευών που συμμετέχει. Η ελαφρόπετρα αποτελεί φυσικό ορυκτό που δεν χρειάζεται πρόσδοση θερμότητας για τη διόγκωσή του σε αντίθεση με αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς. Επιπρόσθετα, ως φυσική πρώτη ύλη, συνδυάζει χωρίς καμία χημική επεξεργασία:
 
•ομοιογενή ποιότητα
•χαμηλό ειδικό βάρος
•μεγάλη μηχανική αντοχή
•υψηλές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες.
 
«Master» σε κάθε τεχνική σύγκριση χάρη στην καινοτόμο σύνθεσή του, το MASTER FLOOR προσφέρει τα ακόλουθα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:
 
•Απαιτεί λιγότερη ποσότητα τσιμέντου στις πληρώσεις συμβάλλοντας σε σημαντική μείωση των φορτίων στο κτίριο.
•Χρειάζεται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε θέρμανση/ψύξη κατά τη λειτουργία των κατασκευών.
•Είναι ενισχυμένο έναντι ρηγματώσεων με την προσθήκη ινών πολυπροπυλενίου.
•Είναι αδρανές σε επαφή με τον οπλισμό διασφαλίζοντας τη μη διάβρωση του σίδερου.
•Εγγυάται άρτιο τεχνικά και αισθητικά αποτέλεσμα στην τελική επιφάνεια με μία μόλις στρώση γεμίσματος.
•Παράγει σημαντικά λιγότερη σκόνη κατά τις εργασίες, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες υγείας & ασφάλειας στο εργοτάξιο.
 
 Το MASTER FLOOR καλύπτει ενδεικτικά ανάγκες για:
 
•Επιπέδωση δαπέδων όπου πρέπει να επιστρωθούν πλακάκια, πλάκες γρανίτη κλπ. – χωρίς να απαιτείται η πρόσθετη επιφανειακή στρώση για την επίστρωση πλακιδίων
•Υπόβαση για επίστρωση ταρατσών (κλίσεις απορροής, μόνωση)
 
Το νέο προϊόν MASTER FLOOR είναι διαθέσιμο σε μεγασάκους των 500 και 1.000 λίτρων μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 
Δείτε εδώ το έντυπο του MASTER FLOOR
 
 
 

Gunitech

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ενισχύει το «πράσινο» προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο και προσφέρει το νέο, αειφόρο και τεχνολογικά προηγμένο προϊόν Gunitech, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη βιομηχανία χημικών κατασκευής Sika. Πρόκειται για έτοιμο για χρήση εκτοξευόμενο τσιμεντοειδές κονίαμα δύο συστατικών, το μοναδικό στην ελληνική αγορά που είναι εμπλουτισμένο με ειδικό μείγμα ελαφρόπετρας. 

 

Χάρη στην πρωτοπόρο σύνθεσή του με βάση ένα απόλυτα φυσικό πόρο, την ελαφρόπετρα, το Gunitech, έχει το χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά μεταξύ αντίστοιχων παραδοσιακών συνθέσεων. 

 

H αειφόρος λύση για ελαφροβαρές εκτοξευόμενο σκυρόδεμα διακρίνεται για τα ακόλουθα χαρακτηριστικά του:

 

 • Έτοιμο για χρήση εκτοξευόμενο κονίαμα δύο συστατικών/σκυρόδεμα κατηγορίας CC25/30  Πιστοποιημένη απόδοση τελικού μείγματος (ΕΝ 1504-3, Τάξεως R3)  
 • Χαμηλότερες εκπομπές CO2 κατά 30%  
 • Ελαφροβαρές υλικό  
 • Ταχεία ανάπτυξη αντοχών, λόγω περιεχόμενων μη αλκαλικών επιταχυντών  
 • Εξαιρετικά χαμηλής συρρίκνωσης και μειωμένης τάσης ρηγμάτωσης, λόγω των περιεχόμενων ινών  
 • Ιδιαίτερα χαμηλή περατότητα, υψηλή αντίσταση σε ενανθράκωση και διείσδυση χλωριόντων 

  

Η τεχνολογία αιχμής του Gunitech εξασφαλίζει τα παρακάτω ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: 

 

 • Βελτιωμένη απόδοση αειφορίας  
 •  Σημαντικά μειωμένη αναπήδηση, έως και 50% συγκριτικά με παραδοσιακά υλικά, κατά την εφαρμογή  
 •  Εξαιρετική πρόσφυση  
 • Λιγότερο βάρος στην κατασκευή, μέχρι και 25% σε σύγκριση με το συμβατικό εκτοξευόμενο σκυρόδεμα  
 • Ελαχιστοποίηση εκπομπής σκόνης κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης  
 • Εξοικονόμηση υλικού και κόστους  
 • Εξαιρετικά ομοιογενές τελικό αποτέλεσμα  
 • Αυξημένη ανθεκτικότητα, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση σε βιομηχανικό / παραθαλάσσιο περιβάλλον  
 • Περιορισμένη ανάγκη συντήρησης μετά την εφαρμογή

 

 Το Gunitech φέρνει την αλλαγή στις εφαρμογές εκτοξευόμενου σκυροδέματος με σεβασμό πάντα προς το περιβάλλον, καλύπτοντας ανάγκες για:

 

 • Επισκευές μεγάλου όγκου/επιφάνειας 
 • Ενισχύσεις στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος 
 • Ενισχύσεις τοιχοποιίας 

 

Το καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον Gunitech είναι διαθέσιμο σε σάκους δύο συστατικών, Τσιμεντοειδής Σύνθεση και Σύνθεση Ελαφρόπετρας, 20 και 15 κιλών αντίστοιχα, για επαγγελματίες μέσω των Κέντρων Διανομής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ σε όλη την Ελλάδα.

 

Δείτε εδώ το έντυπο του Gunitech

 

 

Lafarge Cretomax 35 Blend

 

Το Lafarge Cretomax 35 Blend αποτελεί βιομηχανική πρώτη ύλη που απαντά πλήρως στις υψηλές και εξειδικευμένες απαιτήσεις της εταιρίας καινοτόμων δομικών υλικών, KNAUF AQUAPANEL. Το προϊόν πρόκειται για μίξη τσιμέντου με αλεσμένο ασβεστόλιθο υψηλών αντοχών, ιδανική πρώτη ύλη για την κατασκευή της Τσιμεντοσανίδας AQUAPANEL® που επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στο σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των συστημάτων ξηράς δόμησης και τις ιδιότητες του τσιμέντου.

 

Το Lafarge Cretomax 35 Blend είναι φιλικό προς το περιβάλλον και φέρει την «πράσινη» σήμανση ECO της Holcim, η οποία διακρίνει προϊόντα και λύσεις που χαρακτηρίζονται από το χαμηλό ανθρακικό τους αποτύπωμα σε σύγκριση με παραδοσιακά προϊόντα τσιμέντου υψηλής περιεκτικότητας σε κλίνκερ. Συγκεκριμένα, εξασφαλίζει 70% μείωση εκπομπών CO2, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της προσπάθειας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για την προστασία του περιβάλλοντος και την μετάβαση προς μία κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία.

 

 

ECOPact

 

Το ECOPact είναι η «πράσινη» σειρά σκυροδεμάτων με 30% χαμηλότερες εκπομπές CΟ2 και κορυφαίες επιδόσεις. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα στη μετάβαση προς μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία διευρύνοντας το «πράσινο» προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με τη νέα σειρά ECOPact, την πρώτη «πράσινη» σειρά σκυροδεμάτων στην ελληνική αγορά με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα, που προσδίδει προστιθέμενη αξία στις αειφόρες κατασκευές.

 

Η νέα «πράσινη» σειρά σκυροδεμάτων στηρίζεται στη βελτιωμένη σύνθεση του τσιμέντου CEM II 32,5N, το οποίο φέρει την «πράσινη» σήμανση ECO της Holcim, καθώς παράγεται με 30% χαμηλότερες εκπομπές CΟ2 σε σύγκριση με παραδοσιακά σκυροδέματα.

 

Δείτε εδώ το έντυπο ECOPact

 

 

ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ

Τα αδρανή υλικά κάνουν ακριβώς αυτό που ορίζεται από το όνομά τους. Παραμένουν χημικώς αδρανή, σε αντίθεση με το τσιμέντο και το νερό, που με τη χημική τους δράση οδηγούν στη σκλήρυνση του σκυροδέματος. Τα αδρανή υλικά συνδέονται και συγκολλούνται μεταξύ τους, συμβάλλοντας στην αντοχή του τελικού προϊόντος.
Η Lafarge έχει 7 ασβεστολιθικά λατομεία στην Ελλάδα με άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια ελέγχου ποιότητας και εξειδικευμένο προσωπικό, που καλύπτουν τις ανάγκες της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας σε αδρανή υλικά με εγγυημένη ποιότητα. Παράγονται όλα τα είδη προϊόντων, κατάλληλα για όλες τις εφαρμογές: αδρανή σκυροδέματος, υλικά οδοποιίας, υλικά ασφαλτομιγμάτων, αδρανή κονιαμάτων, ογκόλιθοι για λιμενικά έργα, καθώς και αδρανή υλικά για παραγωγή ασβέστου.
 
 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΑΒΑ

 

Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική δραστηριοποιείται στην εξόρυξη ορυκτών όπως ελαφρόπετρα, γύψος, ποζολάνη και πυριτικό.
Η βασική δραστηριότητά της είναι η εξόρυξη και εμπορία ελαφρόπετρας από το νησί Γυαλί. Ένα χημικά αδρανές πορώδες ηφαιστειογενές ορυκτό, το οποίο δημιουργήθηκε από την υποθαλάσσια έκρηξη ηφαιστείου της ευρύτερης περιοχής της Νισύρου.
Η ελαφρόπετρα ΛΑΒΑ ως φυσική πρώτη ύλη είναι:
 
 • Φιλική προς το περιβάλλον
 • Θερμομονωτική
 • Ηχοαπορροφητική
 • Άκαυστη
Η εξαιρετική ποιότητα της ελαφρόπετρας LAVA, σε συνδυασμό με το λευκό της χρώμα, τη μεγάλη μηχανική αντοχή και το χαμηλό ειδικό βάρος, είναι οι λόγοι που πολλές επιχειρήσεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή κ.λπ. την εισάγουν και την χρησιμοποιούν – όπως και στην Ελλάδα – ως οικοδομικό, γεωτεχνικό και γεωργικό υλικό.

 

back