ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

Εξυπνες ιδέες και πρακτικές λύσεις για μικροκατασκευές από τσιμέντο 

Δημιουργήστε έξυπνες κατασκευές από τσιμέντο και ανοίξτε νέους ορίζοντες και στον πελάτη σας και στη γκάμα προσφορών σας: γλάστρες, κηροπήγια, βάζα, διακοσμητικά, όλα φτιαγμένα από τσιμέντο, σε κάθε μέγεθος και σχήμα. 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Θα χρειαστείτε 

  • κοινό γκρι τσιμέντο (HERACLES)
  • νερό
  • άμμος
  • χαλίκι
  • καλούπια (δοχεία/σκεύη κάθε είδους) 
  • λάδι, για να αλείψετε τα καλούπια 
  • μερικές πέτρες ή όποιο άλλο βάρος, για να κρατήσετε τα κενά καλούπια στην θέση τους.  

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  1. Φτιάχνετε αρχικά το μείγμα τσιμέντου. Η αναλογία είναι άμμος - τσιμέντο - νερό περίπου 2:1:2, ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου που θα κατασκευάσετε.
  2. Αναμιγνύετε τσιμέντο και άμμο με νερό, όσο χρειάζεται για να προκύψει ένα ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα χωρίς σβόλους. Προσθέτουμε νερό αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό ή τσιμέντο αν είναι πολύ ρευστό.
  3. Στο τέλος προσθέστε το χαλίκι και ανακατέψτε ξανά. 

Σε μικρού μεγέθους κατασκευές όπως κηροπήγια ή μικρά γλαστράκια μπορείτε να παραλείψετε το χαλίκι εντελώς, στις λίγο μεγαλύτερες όμως είναι απαραίτητο για να «δέσει» το μείγμα και να σταθεροποιεί η κατασκευή. Για να είναι πιο ομοιογενής και όμορφη η επιφάνεια των αντικειμένων, χρησιμοποιείστε το πιο λεπτό χαλίκι.

Tip:

Αλείψτε με λάδι το εσωτερικό του βασικού καλουπιού και την εξωτερική επιφάνεια των δοχείων καλουπιών που θα δημιουργήσουν τα κενά στο σχήμα που έχετε επιλέξει. Με αυτόν τον τρόπο, αφού στεγνώσει το μείγμα, τα καλούπια θα ξεφορμαριστούν πολύ εύκολα και το λάδι θα δώσει λεία όψη στην επιφάνεια των αντικειμένων.

Γεμίστε το καλούπι με το τσιμέντο, ανακατέψτε το ελαφρά μέσα στο δοχείο και ισιώστε με μια σπάτουλα την επιφάνεια ώστε να είναι ομοιόμορφη. Επειτα γεμίστε τα άδεια καλούπια με πέτρες για να μείνουν σταθερά στην θέση τους, αφήστε 24 ώρες να στεγνώσει το μείγμα και μετά αφαιρέστε τα καλούπια. 

Το μόνο “μυστικό επιτυχίας” είναι η σωστή ρευστότητα του μείγματος τσιμέντου. Αφού στεγνώσει εντελώς το τσιμέντο, μπορείτε να τρίψετε τα αντικείμενα για να διορθώσετε ατέλειες και να τους δώσετε πιο λεία όψη. Επίσης, μπορείτε να τα βάψετε με τσιμεντόχρωμα σε όποια απόχρωση επιθυμείτε.